6 Kasım 2011 Pazar

Sabiha Gökçen Oto Kiralama Firmaları

2000'li yılların başında İstanbul'un yoğun trafiğini hafifletme adına atılan üyük bir adım olan Sabiha Gökçen Havalimanı Anadolu  yakasınında ticari kaderinin değişmesine büyük vesile olmuş bir yerdir. Yıllık hacminin her yıl büyük bir oranla arttığı Sabiha Gökçen Havalimanı, yurt içi ve yurt dışı uçuşlarıyla uluslararası düzeyde kendi sınıfı havalimanlarını geri bırakacak bir organizasyon ve plana sahiptir. Havalimanı deyince akla ilk olarak uçuş firmaları gelmektedir. Daha sonra ise oto kiralama firmaları gelmektedir. Havalimanı içerisinde ve havalimanı yakında bulun (Ümraniye, Suadiye, Kadıköy, Pendik, Kurtköy vs) yüzlerce oto kiralama firması Sabiha Gökçen Havalimanına günlük kiralama ve transfer hizmeti vermektedir. Aşağıda Sabiha Gökçen oto kiralama firmalarından bazılarına yer verilmiştir.

  • Avis Rent A Car
  • Budget Rent A Car
  • Hertz Rent A Car
  • Sixt Rent A Car
  • Dab Rent A Car
  • National Rent A Car
  • Europcar Rent A Car.

Bunların dışında Sabiha Gökçen Havalimanına hizmet veren rent a car firmalarına ise www.rentacarara.com adresinden ve diğer bazı rent a car sitelerinden ulaşabilirsiniz.
11 Kasım 2011 sonrası eklenen yazı:

Resmi kayıtlara göre on dört milyon insanın yaşadığı, dünyanın sayılı metropollerinden İstanbul; kuşkusuz bu gezegen üzerindeki tüm insanların hayatında bir kez de olsa görmesi gereken bir şehirdir. Şairin dediği gibi aziz tepelerinden bakıldıkça seyrine doyulmaz tarihi ve doğal güzellikleri gözler önüne seren bu kent, maalesef ki trafik sorunu nedeni ile tüm harikalarını gölgede bırakmaktadır.
Hele İstanbul ilinde ikamet eden biri değil de bu şehre turistik ya da iş amaçlı gelmiş biriyseniz, İstanbul sizin için ıstırabın ana kaynağı haline gelebilir. Birbirinden karışık toplu taşıma hatları, trafik keşmekeşi, sizi bir türlü istediğiniz yere kısa yoldan götürmek istemeyen taksi şoförleri sinirlerinizi bir hayli yıpratabilir.
Özellikle İstanbul Anadolu Yakası’nda, şehre çok uzak bir alanda inşa edilmiş Sabiha Gökçen Havaalanı’nda inmiş olan bir yolcu iseniz, üzülerek söylemeliyiz ki “yolcunun İstanbul ile imtihanı” isimli filmin başrol oyuncusu olmak üzeresiniz. Zira ellerinizdeki bavullarla bir an önce gitmeniz gereken adrese ya taksi marifeti ile gideceğiniz yere göre minimum elli Türk Lirası ödemeyi (ki eğer Avrupa yakasına geçecekseniz bu rakamı iki ile çarpın) ya da yer hizmetleri sunan firmaların yarım saatte bir (bazen saate bir) kaldırdıkları otobüsleri beklemeyi göze almak durumundasınız. “Aman ne olmuş bekleyiveririm bir köşede otobüsü” diyorsanız, otobüsten indiğiniz yerde bir ulaşım aracına daha bineceğinizi de hesaplamalısınız.
Gerçi işini bilen yolcuların genelde maruz kalmadıkları olumsuzluklardır bu anlattıklarımız. Zira gerek İstanbul içinde bir yere giderken, gerekse havaalanından ikamet edilecek noktaya ulaşmaya çalışırken hususi bir araç olmayışının ne kadar kötü bir durum olduğunu tecrübe ede ede öğrenmiştir bu kişiler. Eğer siz, “başıma gelmesini bekleyeceğime, başkalarının deneyimlerinden ders alırım”, diyenlerdenseniz; bu yazıyı sonuna kadar okumanızı tavsiye ederiz.
İstanbul’a sık gelip giden kişiler, Sabiha Gökçen Havaalanına ayak basıkları andan itibaren; vakit kaybetmemek, dünyanın ulaşım bedelini ödememek, “ah vakit olmadı aslında şuraya da gidecektim” dememek için havaalanından araç kiralarlar. “Yahu iyi de; yol bilmem iz bilmem, bu şehre de ilk defa geliyorum, nereden bulacağım araç kiralama şirketini?” şeklinde bir soru zihninizde oluştuysa, üzülerek söylemeliyiz ki “havaalanı araç kiralama” hizmetinden henüz haberdar değilsiniz.
Uçağınız kalkmadan günler önce arayacağınız ve araç kiralama talimatı vereceğiniz “havaalanı araç kiralama şirketi”, siz valizlerinizi bile kontrol bandından almadan bir çalışanını gönderip, elinde isminiz yazılı tabela ile size ulaşacak ve aracınızın anahtarını teslim edecektir. “Peki araç kiralamaya Sabiha Gökçen’de karar verirsem ne olacak?” diye soracak olursanız üzülmemenizi tavsiye ederiz. Çünkü havaalanı araç kiralama şirketlerinin tamamının Sabiha Gökçen’de kiralama ofisleri bulunmaktadır.
Kiraladığınız aracınızla İstanbul’da kalacağınız noktaya kolay ulaşacağınız gibi, İstanbul içinde gitmeniz gereken yerlere de vakit kaybetmeden varabilirsiniz. Üstelik ulaşım araçlarına bir dolu para ödemenize de gerek kalmadan.
Dilerseniz şoförlü olarak ta kiralayabileceğiniz otomobilinizi, başka bir şehirde bırakmanız gerekirse cüzi bir fark ücreti ödeyerek bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Umarız ki anlattığımız bu tecrübelerden faydalanmayı tercih edersiniz J