24 Kasım 2011 Perşembe

Fatura Almadan Araç Kiralamayın

Ülkemizde rent a car sektörünün yaşadığı en büyük sorunlardan biri son yıllarda adını sıkça duyduğum korsan rent a car şirketi alanında yaşanıyor. Korsan rent a car firmaları hem tüketicilerin hayatını tehlikeye atıyor hem de sektöre büyük zarar veriyorlar.
Özellikle turistik şehirlerde sanatçı, işadamı gibi insanlar normal araçlar yerine lüks araçlar kiralıyorlar. Şöförlü kiralanan bu araçlar için tüketici hiçbir kontrolde bulunmuyor. Ancak bu tip bir araç kaza yaptığında ünlü kişi hem gazetelerde ciddi ve kötü şekilde haber oluyor, hem de hayati risk altına giriyor.

Bunun yanında korsan rent a car firmalarının verdiği araçlar da oldukça eski ve bakımsız. Çoğu araç yola çıktıktan kısa süre sonra bozuluyor ve firma aracın tamir masrafını sizin yüklenmenizi istiyor. Bu araçların çalıntı çıkma olasılığı da çok yüksek. Piyasanın çok altında fiyatlarla kiralanan bu arabalarla polise yakalanırsanız hırsızlık suçundan mahkemeye çıkmak zorunda kalabilirsiniz.
Özellikle havalimanlarındaki firmalarda diğer firmalara göre daha güvenilir firmalardır. Havalimanı ofisi bulunan firmalarının denetimlerinin daha sık yapılmış olması bu firmalara olan güveni artırmaktadır. Örnek verilecek olursa Sabiha Gökçen araba kiralama firmaları, listesine göz attığınızda firmaların birçoğunun zaten uluslararası firmalar olduğunu anlayacaksınız.
Korsan rent a car firmalarından kiralanan araçlarda çok düşük fiyatlarla kiralama yapıldığından sigorta ve kasko olmuyor. Bunun dışında kişisel sigortalar da yapılmıyor. Eğer araçla beraber ciddi bir kaza yaptıysanız ve kişisel sigortanız yoksa bütün hastane masraflarını ödemek zorunda kalabilirsiniz. Ayrıca bu tip bir araçla kaza yaptığınızda trafik polisleri ehliyetinizi bir daha verilmemek üzere elinizden alıyorlar.
Bazı rent a car firmaları ise çalıntı araçların bir yerden bir yere götürülmesi için tüketicileri kullanıyorlar. Trafik polisi durdurduğunda tüketiciler aracı bir firmadan kiraladıklarını söylüyorlar ancak ellerinde bir belge olmadığından bunu kanıtlayamıyorlar. Firmaya geri gidildiğinde ise bu firmanın yerinde yeller estiği çok sık görülen bir durum.
Tüm bu risklere girmek yerine kurumsal firmaların sitelerine girebilir, çok uygun fiyatlarla Türkiye’nin en güvenilir firmalarından araç kiralayabilirsiniz. Bu siteler Türkiye’nin bir çok ilinde en güvenilir rent a car firmalarının araçları arasından seçim yapmanızı sağlıyor.